Hans Glas i Bayern fikk til det mikrobiler produsenter bare kunne drømme om: nemlig de store serieproduksjon av en svært populær bil over en svært lang periode.

Produsenten av landbruksmaskiner, Glas og hans sønn Andreas utviklet sin lille bil prototyp med Isetta-style front-døren høsten 1954. The pre-produksjon serie på 50 biler hadde ikke  takrenner. Til september 1955 ble fskjermene skrudd, ikke sveiset sammen.

Roll-up vinduer ble introdusert i oktober 1956. Fra september 1956 ble en 300cc motor (15hp) var tilgjengelig i tillegg til 14HP 250. Fronten hadde  "panseret" presset inn,.. En frisk 20hp 400cc motor ble tilgjengelig, men ble sett mest på amerikanske eksport biler. Dørene var front-hengslet fra mars 1964, dette er den siste store endringen for sedan, kalt limousine i Tyskland. En elektrisk pre-selector overføring var også tilgjengelig.

I november 1966 BMW var de nye eierne, og den siste Limousine forlot fabrikken i juni 1969.

Goggomobil var oppkalt etter den unge nevø av selskapets president, Hans Glas, hvis kallenavn var "Goggi". Så Goggi's Mobil (miniatyr-bil) ble Goggomobil.

Den lille bilen var svært vellykket fordi det var en "ekte" bil i miniatyr, ikke en uvanlig scooter mobil. Glas hadde en ivrig marked forstand og ble i ettertid, en av de få mikrobiler produsenter som ville følge "true path", ved å gi publikum akkurat hva det ville. Den Goggomobil ble den største selger mikrobiler i Tyskland, med om lag 260.000 eksempler finne kjøpere.

File:Goggomobil-1.jpg